Mijn naam is Folkert Sappé, ik ben 20 jaar en ik ben vierdejaars student Mediavormgeving op het Cibap te Zwolle.

Ik ben begonnen met filmen omdat ik het al interessant vind zolang ik me kan herinneren.

Mijn eerste aanraking met video was toen mijn vader vroeger filmde in mijn eerste levensjaren als hobby. Ik vond de camera toen al interessant en wou er ook graag voor staan. Toen mijn vader later een oude tv-camera kocht voor de sier kon ik er wel uren naar kijken.
Toen ik 10 was, maakte ik video’s met mijn beste vriend en die editten we toen in Windows MovieMaker en later hebben we Adobe Première ontdekt.
Op mijn 12e kreeg ik van mijn vader een Sony Handycam waar ik ontzettend blij mee was.

De jaren erna heb ik meer aandacht besteed aan het illustreren en creatief bezig zijn waarna ik me twee jaar geleden weer gericht heb op filmen en er mijn opleiding in heb gekozen.
Ook heb ik stage gelopen voor 20 weken bij de lokale omroep van Zuidwest-Friesland, ‘Omroep Sudwest‘. Ik heb hier geleerd om in verschillende composities te filmen, in meerdere editprogramma’s te werken, om een nieuwe format te ontwerpen voor een nieuw tv- programma, en hoe ik moet regisseren.
en heb ik stage gelopen bij iqmedia, een reclame bureau aan de grachten van Zwolle. Ik ben hier voornamelijk bezig geweest met het verbeteren van technische aspecten. Ook leer ik hier om te werken aan grotere producties.